Karamarko: To sa Šešeljem je presmešno

Potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko izjavio je da će Hrvatska reagovati ako Šešelju bude omogućeno da odluči hoće li doći na izricanje presude.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.03.2016.

20:55

Default images
Foto: Tanjug/AP

"To sa Šešeljem je presmešno, radi se o zločincu, ovo su sada već nekakve perverzne varijante i mogućnosti," rekao je Karamarko u Šibeniku, prenela je Hina.

"Očigledno se radi o zločincu koji se smeje svima nama u lice, kao i celom svetu i Haškom sudu," dodao je Karamarko, navodi Hina.

Na pitanje novinara da li će Hrvatska reagovati u vezi sa mogućnošću da Šešelj odlučuje o dolasku na izricanje presude u Hag, Karamarko je odgovorio: "Pa, naravno da treba reagovati ako bude tako".

Potpredsednik hrvatske vlade i lider Mosta Božo Petrov kritikovao je ranije danas vlasti u Srbiji, jer, kako je naveo na svom Fejsbuk profilu, nije izručila Vojislava Šešelja, koga Petrov naziva ratnim zločincem, u Hag kako bi mu presuda 31. maja bila izrečena u njegovom prisustvu.

Petrov smatra da su mnogi u Srbiji zaboravili na neke događaje.

"Tako se Vojislavu Šešelju, optuženom za teške zločine, koji danas sa još većom žestinom ponavlja teze i postupke koji su doveli do strahovitih stradanja i razaranja, takvo ponašanje toleriše, pa i odobrava", naveo je Petrov.

Haški tribunal saopštio je u sredu da će presuda Vojislavu Šešelju biti izrečena 31. marta u 10 sati, bez prisustva optuženog.

Takođe, Tribunal je pozvao Šešelja da do 22. marta pisanim putem obavesti sud da li želi da prati izricanje presude putem videolinka iz Beograda.

U obrazloženju odluke, koje je potpisao sudija Mandiaje Nijang, navodi se da će presuda biti izrečena 31. marta uprkos odsustvu optuženog, ne zato što se njegovo prisustvo ne zahteva, već zato što on odbija da bude prisutan i što srpske vlasti ne primenjuju adekvatna sredstva da ga na to primoraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: