Princ sa suprugom na večeri kod Vučića

Britanski princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola Kamila prvi dan posete Srbiji završili su večerom koju je u njihovu čast priredio premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: FoNet, Tanjug

Sreda, 16.03.2016.

21:23

Princ sa suprugom na večeri kod Vučića
Foto: FoNet

Večeri u Domu garde prisustvuju ministri u vladi Srbije, zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života i predstavnici diplomatskog kora.

Dižem ovu čašu za zdravlje princa od Velsa i vojvotkinje od Kornvola, za dobrobit i dalji progres prijateljskog britanskog naroda, za našu zajedničku dobrobit, rekao je Vučić na svečanoj večeri u Domu garde u Topčideru.

Ujedinjeno Kraljevstvo i Srbija su povezani dugogodišnjim odnosima, uspostavljenim 1937. kad je prvi britanski konzulat otvoren u Beogradu, podsetio je Vučić.
Foto: FoNet
Bili smo saveznici u dva svetska rata i danas smo, suočeni sa izazovima modernog sveta, dodao je on. Dobrodošli ste u našu zemlju, rekao je Vučić princu Čarlsu i dodao da se nada da će dolaziti češće.

Posle poslednje posete princa Čarlsa pre 38 godina i Margaret Tačer dve godine kasnije, ovde nismo videli premijera Velike Britanije, ni princa od Velsa, niti bilo kog toliko značaja iz vaše zemlje, nadam da ćete dolaziti češće u Srbiju, da ćete zavoleti našu zemlju i divne ljude, rekao je Vučić.

Ljudi koje ste sreli večeras su ponosni zbog toga i svi smo uzbuđeni da vas ugostimo ovde i izvinite ako smo negde pogrešili, zaključio je Vučić svoju zdravicu. Večeri su prisustvovali princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom, kao i zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života Srbije.
Foto: FoNet
.
Foto: FoNet
.
Foto: FoNet
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: