Princ Čarls kod patrijarha Irineja

Princ od Velsa sastao se u Beogradu sa srpskim patrijarhom Irinejom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.03.2016.

14:55

Princ Čarls kod patrijarha Irineja
Foto: Tanjug

Princ Čarls, poznat kao veliki zagovornik dijaloga među najvećim svetskim religijama, učestvovao je prethodno u Konaku knjeginje Ljubice, u međureligijskom dijalogu predstavnika hrišćanskih, islamske i jevrejske zajednice.

Pre toga princ i vojvotkinja od Kornvola prošetali su Kalemegdanom, a potom je princ Čarls pešice otišao u Konak knjeginje Ljubice, dok je vojvotkinja posetila Dom u Zvečanskoj gde se susrela sa predstavniciam Unicefa i Fondacije Novak Đoković.
Foto: Tanjug
Planom posete predviđeno je da princ poseti i Hram Svetog Save, čiji istorija takođe povezuje narode Velike Britanije i Srbije.

Princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola doputovali su danas u Beograd. Njega su na aerodromu dočekali premijer Aleksandar Vučić i predsednica parlamenta Maja Gojkvović.

Nakon toga njih je u zgradi Predsedništva dočekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom.

Princ od Velsa i predsednik Srbije su posle prijema u zgradi Predsedništva položili vence kod Spomen kosturnice branilaca Beograda i na Vojnom groblju Komonvelta.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: