Princ Čarls i Kamila na Kalemegdanu FOTO/VIDEO

Britanski princ Čarls i njegova supruga otišli u obilazak Kalemegdana nakon polaganja venaca na Spomen-kosturnicu oslobodilaca i na Vojnom groblju Komonvelta.

Izvor: Beta

Sreda, 16.03.2016.

13:55

Princ Čarls i Kamila na Kalemegdanu FOTO/VIDEO
Foto: Tanjug

Zbog prolaska kolone s visokim zvanicama bio je blokiran saobraćaj od Trga republike do Kalemegdana, a duž trase su bile raspoređene policijske snage. U konvoju vozila pod policijskom pratnjom bili su i vozila Hitne pomoći i vatrogasci.

Foto: Tanjug
Posle obilaska Kalemegdana princ Čarls će u Konaku knjeginje Ljubice prisustvovati sastanku verskih lidera iz pravoslavne, katoličke, anglikanske, islamske i jevrejske zajednice, a potom će se u Patrijaršiji sastati sa srpskim patrijarhom Irinejom.
Foto: Tanjug
Vojvotkinja od Kornvola će za to vreme posetiti projekat porodične nege koji podržavaju Unicef i Fondacija Novak Đoković, a potom će zajedno s princom Čarlsom posetiti princa Aleksandra Karađorđevića i njegovu suprugu Katarinu u Kraljevskom dvoru na Dedinju.

Princ od Velsa u Beogradu će danas obići i Hram Svetog Save i posetiti dizajn-inkubator "Nova iskra".

Zajedno sa suprugom uveče će biti gost na večeri koju organizuje premijer Aleksandar Vučić.
Foto: Tanjug
Za četvrtak je planirana poseta Novom Sadu, manastiru Kovilj i Sremskim Karlovcima, a uveče će za prinčevski par u Domu Narodne skupštine biti priređen svečani prijem.
Foto: Tanjug
Princ Čarls u Beograd je iz Hrvatske došao u dvodnevnu posetu Srbiji u petodnevnom obilasku zemalja na Balkanu.

Princa od Velsa i vojvotkinju od Kornvola na beogradskom aerodromu dočekao je premijer Vučić, uz počasnu gardu i decu u nošnjama koja su ih poslužila pogačom i solju.

Pročitajte još:

Nikolić spremio poklone za princa Čarlsa / FOTO

Vučićev poklon princu Čarlsu - ikona Belog anđela

Pogača i so za princa Čarlsa i vojvotkinju / FOTO

Princ Čarls i Nikolić položili vence FOTO/VIDEO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: