SAD iznenađene: Nismo znali šta će Putin da uradi

Američki zvaničnici su saopštili da nisu unapred bili obavešteni o odluci ruskog predsednika Vladimira Putina o povlačenju vojnih snaga iz Sirije.

Izvor: B92

Utorak, 15.03.2016.

08:11

SAD iznenađene: Nismo znali šta će Putin da uradi
Foto: Getty Images

Agencija Rojters je prenela da su zvaničnici SAD bili iznenađeni ovom iznenadnom objavom iz Moskve.

Tim povodom oglasila se i Bela kuća, koja je saopštila da SAD prvo žele da vide "kakve su tačno namere Rusije", preneo je AFP.

Francuska agencija takodje ocenjuje da je ova Putinova objava za Amerikance bila neočekivana.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je da se danas počne sa povlačenjem većeg dela ruskih snaga iz Sirije, ocenivši da je vazdušna intervencija uglavnom postigla svoje ciljeve.

Rusija će zadržati centar za kontrolu letenja na sirijskoj teritoriji kako bi pratila sprovodjenje primirja, saopšteno je iz Kremlja.

I ruski vojnici koji ostanu u Siriji će biti angažovani na praćenju primirja, a ruske baze u Tartusu i Hmeimu u Siriji će nastaviti da rade rutinski, rekao je Putin.

"Naša mornarička baza u Tartusu i vazdušna baza na aerodromu Hmeim delovaće u rutinskom režimu. One treba da budu zastićene sa kopna, mora i iz vazduha", rekao je ruski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: