Princ Čarls o 70 godina Britanskog saveta u HR

Britanski princ Čarls koji sa suprugom Kamilom završava dvodnevnu posetu Hrvatskoj čestitao je Britanskom savetu 70 godina postojanja u Hrvatskoj.

Izvor: Beta

Utorak, 15.03.2016.

23:45

Default images
Foto: Thinkstock

Princ Čarls je toj organizaciji poželeo da joj i sledećih sedam decenija godina bude tako plodonosno.

"Čestitam Britanskom savetu na svemu što je postigao u poslednjih sedam decenija, pružajući mogućnosti mladim Hrvatima i pomažući u stvaranju prijateljstava između Hrvatske i Britanije. Neka i sledećih sedamdeset godina bude tako plodonosno", rekao je princ Čarls na svečanosti u zagrebačkom Muzeju za umetnost, prenosi agencija Hina.

"Ne mogu vam opisati kako mi je drago da sam vam se večeras pridružio", izjavio je on, obraćajući se direktoru Britanskog saveta Konoru Snoudenu i brojnim javnim ličnostima Hrvatske okupljenim na proslavi.

Britanski savet ove godine organizuje niz događaja kako bi obeležio svoje prisustvo u Hrvatskoj, aktivnosti iz prošlosti, ali i one na uspostavljanju novih partnerstva među dvema državama, dodaje Hina.

Ovo je peta poseta princa Čarlsa Hrvatskoj. Prvi put je bio 1978, a zatim je dolazio i tri puta u nezavisnu Hrvatsku u devedesetim godinama, poslednji put 1996.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: