SAD: Teško prognozirati efekat povlačenja Rusije

Administracija SAD za sada ne želi da prognozira kakav će značaj za rešavanje sukoba u Siriji imati povlačenje ruske avijacije iz te zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2016.

21:15

SAD: Teško prognozirati efekat povlačenja Rusije
Foto: GettyImages

Osim toga, Amerika planira da razmotri namere Moskve u vezi s ovim pitanjem, izjavio je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

„Za sada nisam video ove informacije i teško mi je da procenjujem kakav će uticaj to imati na pregovore, kakve će to promene uneti u dinamiku (pregovora). Neophodno je da razmotrimo kakve su zaista namere Rusije“, rekao je Ernest na konferenciji za novinare.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je ranije tokom dana povlačenje većeg dela ruskih trupa iz Sirije, rekavši da su ruski ciljevi u većini slučajeva postignuti.

“Razmatram da je većina ciljeva postignuta. To je razlog zbog kojeg naređujem povlačenje većeg dela naših trupa sa teritorije Sirije, počevši od sutra“, rekao je Putin na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

Međutim, sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je nakon toga da će Rusija smanjiti vazduhoplovni kontigent, ali da njene trupe neće potpuno napustiti Siriju.

Asad je rekao da "Rusija planira da smanji svoje prisustvo u skladu sa situacijom na terenu i nastavku okončanja neprijateljstava", javlja državna televizija Sirije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: