Ministarstvo: Vojska spremna na sve

Portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić izrazio je nadu da se vremenska prognoza za naredne dane neće obistiniti, ali da je Vojska spremna na sve.

Izvor: B92

Petak, 11.03.2016.

09:18

Ministarstvo: Vojska spremna na sve
Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, pripadnici Vojske Srbije trenutno su angažovani u svim opštinama gde je prethodnih dana bila proglašena vanredna situacija zbog poplavnog talasa, Lučanima, Čačku, Novom Pazaru, Raški, Kraljevu, Trsteniku, Kosjeriću, Požegi, Arilju...

"Reč je o više stotina pripadnika, a osim toga angažovana je i mehanizacija, mašine, pumpe, sve što je neophodno za pomoć", rekao je Krivokapić za TV Pink.

Pošto je situacija stabilna, sve to što je na terenu je dovoljno, dodao je on.

On je podsetio da je u Novom Pazaru prvog dana bilo najkritičnije, da je Vojska tamo uspela da sanira posledice i, kako je rekao, ostala je u pripravnosti.

Kada je reč o Čačku i Lučanima, Vojska Srbije je spremna da angažuje dodatne snage po zahtevu lokalne samouprave i Sektora za vanredne situacije.

Krivokapić je objasnio da je vanredna situacija više proglašena kao preventivna mera, da bi u najkraćem roku angažovali sve snage.

"Konkretno za Vojsku Srbije, primera radi, imamo sada 1.000 pripadnika koje možemo angažovati u najkraćem roku", naveo je Krivokapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: