"Situacija dosta zavisi od današnjih padavina"

Za 24 sata palo je oko 30 litara kiše po kvadratnom metru, ali je većina vodostaja u stagnaciji, kaže načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.03.2016.

08:22

Foto: Tanjug

On je istakao da će situacija dosta zavisiti od današnjih padavina.

"Tokom cele noći rađen je monitoring svih potencijalno kriznih tačaka posle proglašenja vanredne situacije na teritoriji Srbije. Prema informacijama koje imamo od RHMZ-a, došlo je do neznatnog rasta vodostaja Bjelice od jednog metra, takođe raste Čemernica, ali za sada nije zabrinjavajuće", rekao je Marić.

On je podvukao da je reč o najkritičnijim delovima gde su koncentrisane veće snage koje su juče upućene iz preventivnih razloga.

"Prate se naravno i pritoke u tom kraju. Na svim ostalim vodostajima se uglavnom beleži stagnacija", istakao je Marić.

Prema njegovim rečima, situacija će dosta zavisiti od današnjih padavina, a nada se da će na današnjoj sednici Republičkog štaba biti više reči o prognozi za nedelju i ponedeljak o čemu je govorio i direktor RHMZ koji je najavio nove padavine za taj period.

"I to će sigurno opredeliti naše funkcionisanje u narednih nekoliko dana", zaključio je Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: