Skaj njuz: Imamo imena 22.000 džihadista

Britanska televizija Skaj njuz prenela je da joj je bivši pripadnik Islamske države dostavio dokument sa imenima 22.000 pripadnika te organizacije.

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.03.2016.

08:28

Skaj njuz: Imamo imena 22.000 džihadista
Foto: Getty Images

Bivši džihadista poslao je toj televiziji USB s podacima o Islamskoj državi, koji je prethodno ukrao od interne policije džihadista.

Dokument sadrži imena, adrese i brojeve telefona novih regruta iz 55 zemalja, kao i formulare koji su oni popunjavali, javio je Skaj njuz i dodao da postoje podaci o džihadistima koji se nalaze u zapadnoj Evropi, SAD, Kanadi i Bliskom istoku.

"Skaj njuz je obavestio nadležne organe o tom dokumentu", navela je ta televizija.

Dokumenti, koji su do sada procureli u javnosti, svedoče da Islamska država ima svoj utemeljeni birokratski sistem, dodao je Skaj njuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: