Velika Morava stigla do trim-staze / FOTO

Velika Morava je u Ćupriji dostigla nivo od 291 centimetar i već je na trim-stazi u gradskom parku, ali daleko od nivoa da prelije gradski odbrambeni zid.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.03.2016.

16:54

Velika Morava stigla do trim-staze / FOTO
Tanjug

Meštani koji su odrasli uz Moravu rekli su Tanjugu da je "Morava danas u ovom delu toka, veoma brza, što znači da je Dunav prazan i da može primiti svu vodu tako da ne treba očekivati, veliko izlivanje".

Tanjug
Morava je kod mosta u Ćupriji potopila letnju plažu sa tuševima, vrbake i deo uz letnji bazen na levoj obali, ali ponegde i deo oranica uz desnu obalu prema Jagodini.
Tanjug
Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Srbije (HMZRS), vodostaj najveće srpke reke je kod Varvarina 288 centimetara, kod Ćuprije 291, kod Bagrdana (Jagodina) 505 i Ljubičevskog mosta (Požarevac) 78 centimetara.
Tanjug
"Velika Morava je u stagnaciji i manjem porastu", stoji u izveštaju HMZRS.

Saobraćaj je od sinoć prekinut na lokalnim putu Paraćin-Čepur- Raševica, na deonici kod Čepura.

Zapadna Morava je prethodnih dana poplavila kuće i oranice u mnogim selima, a na stotine ljudi je evakuisano.
Tanjug
Premijer Aleksandar Vučić je rekao da će se u slučaju da kiša nastavi da pada do 21 sat stvoriti uslovi da se proglasi vanredna situacija na teritoriji Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je vanredna situacija zbog poplava i dalje na snazi u tri grada i 14 opština Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: