"Ne znam da li će Šešelj 31. marta biti u Hagu"

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da ne zna da li će lider SRS Vojislav Šešelj biti 31. marta u Hagu, za kad mu je zakazano izricanje presude.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.03.2016.

12:13

Default images
Foto: Tanjug

"Šta će se dogoditi do 31. marta, o tome niti mogu, niti znam da govorim. Radi se o slučaju koji je u rukama suda i videćemo kako će se dalje postupati", rekao je Selaković novinarima nakon obilaska Okružnog zatvora u Beogradu.

On je naveo da postoje pitanja na koja se ne može dati isključiv odgovor, kao što su "izručiti Šešelja ili ne" i "da li si za NATO ili za Rusiju".

"Ovo je Srbija, valjda. Prvi zadatak nam je da budemo za Srbiju, a tako je i u ovom slučaju", rekao je ministar pravde.

On je napomenuo da ministarstvo redovno informiše Haški tribunal povodom zahtevanih izveštaja u vezi sa izručenjem troje radikala, ali da ti odgovori nose oznaku poverljivo i da o njima ne može da govori.

Selaković je rekao da Ministarstvo nije dobilo nikakve odgovore od Haškog tribunala povodom svojih dopisa.

Premijer Aleksandar Vučić je dobio odgovor od predsednika Haškog tribunala Teodora Merona, koji je već komentarisao, ali u tom odgovoru mi nemamo nikakvo obrazloženje za smrt Zdravka Tolimira, Mileta Mrkšića i drugih, rekao je Selaković.

"Kaže se da je došlo do smrti prirodnom smrću", rekao je Selaković i podsetio da je vlada u više navrata upozoravala na njihovo loše zdravstvno stanje, ali da tribunal tim povodom nije preuzeo ništa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: