Zapadna Morava preti Kraljevu, vodostaj Ibra raste

Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić najavio je da bi zbog izlivanja Zapadne Morave moglo doći do evakuacije stanovništva u naseljima Adrani i Grdica.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 07.03.2016.

21:33

Zapadna Morava preti Kraljevu, vodostaj Ibra raste
Foto: Tanjug

"U Adranima i Grdici je najkritičnije, može doći do evakuacije stanovništva u mestima duž Zapadne Morave i povodom toga ćemo razgovarati sa predsednicima ovih mesnih zajednica, a situaciju pratimo iz sata u sat", rekao je Ilić novinarima neposredno nakon proglašenja vanredne situacije u Kraljevu.

On je naveo da postoji redovna komunikacija sa zaposlenima na brani Zapadne Morave u Čačku, kao i da su sve službe na terenu, a javna preduzeća u pripravnosti. "Imam koordinaciju sa ljudima na brani u Čačku i oni su mi rekli da je protok vode sada manji na toj brani u odnosu na prolećne poplave 2014. godine", rekao je Ilić dodavši da prema informacijama koje dobija, vodostaj Ibra raste deset centimetara svakog časa.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Radoica Kočović rekao je da se vodostaji Ibra i Zapadne Morave pomno prate, dodavši da postoji zabrinutost zbog stalnog povećanja vodostaja Ibra.

"Na brani Gazivode, voda se zadržava koliko je to moguće, ali Ibar je u stalnom i naglom porastu jer je vodostaj reka Raške i Jošanice koje se u njega ulivaju, bio nezapamćeno visok", kazao je Kočović.

Nabujali potoci i rečice danas su poplavili nekoliko seoskih kuća u Mrsaću i Bapskom Polju, a do njihovog izlivanja je došlo i u Obrvi, Konarevu, Grdici i Šumaricama.

Zbog izlivanja reke Jasenice u prekidu je saobraćaj na deonici Natalnici - Rača, saopštili su Putevi Srbije.

Kako se navodi, na terenu je postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Putevi Srbije apelujeuna sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i ograničenje brzine, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: