Opština kupuje poligraf da političari ne bi lagali

Na dnevnom redu sednice Skupštine opštine u Gornjem Milanovcu danas je i zahtev da se iz budžetskih rezervi hitno kupi poligraf, kako bi se smanjile razne laži.

Izvor: B92

Petak, 04.03.2016.

12:21

Opština kupuje poligraf da političari ne bi lagali
Foto: Getty Images

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Dušan Đurović predložio je da se u cilju istine i eliminisanja laganja od strane političara kupi poligraf, na koji će morati svi da dođu.

Prema njegovim rečima, to se odnosi na sve političare na lokalu, kao i na ministre i republičke funkcionere koji dolaze u rudničko-takovski kraj, kako bi "bili svesni da ovde više nema laganja".

"Ovaj narod konačno treba da sazna ko govori istinu i jedini način je da se kupi poligraf koji bi se brzo isplatio, a mogli bi da ga iznajmljujemo i drugim opštinama", rekao je Đurović.

Kako je novinarima objasnio, predlog je usledio posle poziva Socijalističke partije Srbije (SPS), svojim koalicionim partnerima u lokalnoj vlasti, Srpskoj naprednoj stranci (SNS) da zajedno idu na poligraf.

Predsednica Skupštine opštine Jadranka Dostanić (SNS), kojoj je Đurović pred početak sednice poklonio cveće, svojim koalicionim partnerima je rekla da je to "sakupljanje jeftinih političkih poena".

Niko od odbornika na današnjoj sednici nije se javio sa drugačijim predlogom ili se izjasnio da je protiv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: