Musliju: Vraćeni udžbenici iz Prištine

Predsednik Nacionalnog Saveta Albanaca Jonuz Musliju kaže da je posredno obavešten da nije dozvoljena distribucija na jugu Srbije udžbenika na albanskom jeziku.

Izvor: Beta

Utorak, 01.03.2016.

16:56

Default images

Kako je rekao, radi se o udžbenicima koji su donacija Ministarstva obrazovanja iz Prištine.

Musliju je za agenciju Beta kazao, da se udžbenici još od septembra 2015. godine nalaze na carinskom terminalu u Preševu, i da će u toku dana biti vraćeni u Prištinu.

Prema njegovim rečima, o tome ga je obavestilo Ministarstvo obrazovanja iz Prištine, kao i o tome da nije data dozvola da udžbenici budu prosleđeni školama na albanskom jeziku Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

"Ako su nekome smetale istorija i geografija, ne znam zašto su smetale matematika, hemija, biologija, fizika, ako znamo da se na Kosovu, u školama na srpskom jeziku koriste udžbenici i da se uči po programima koji su propisani u Srbiji", kazao je Musliju.

On je rekao da se nekoliko puta u ime Nacionalnog saveta obraćao Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Beogradu, sa zahtevom da se odobri korišćenje udžbenika iz Prištine, ali da nikada nije dobio ni pozitivan ni negativan odgovor.

Na carinskom terminalu u Preševu se od septembra prošle godine nalaze 103.222 udžbenika za osnovne škole na albanskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: