Moskva: Odsekla detetu glavu, vikala Alahu akbar

Žena obučena u crno sa odsečenom glavom deteta u rukama uhapšena je kod moskovske stanice metroa "Oktobarsko polje".

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.02.2016.

10:45

Moskva: Odsekla detetu glavu, vikala Alahu akbar
screenshot

Prema prvim informacijama, u pitanju je 38-godišnja dadilja koja je iz zasad nepoznatih razloga na spavanju ubila četvorogodišnju devojčicu koju je čuvala.

Žena je potom odsekla glavu devojčici pod imenom Nastja M., stavila je u kesu, podmetnula požar u stanu i izašla na moskovske ulice, gde je vikala "Alahu akbar", što se čuje na snimcima koji su se pojavili u ruskim medijima.

Pojedini portali navode izjave svedoka da je žena u crnom sa kesom u rukama šetala oko stanice više od jednog sata, da bi, kada joj je policija prišla, izvadila glavu iz kese i zapretila da će se dići u vazduh. Očevici su naveli da su mislili da je glava deteta u stvari glava lutke, kao i da su razumeli da kaže da su joj ubili dete i da će se dići u vazduh. Prema navodima ruskih medija, četvorogodišnja Nastja je imala smetnje u razvoju, teško je govorila, nije hodala i bila joj je potrebna posebna nega.

Oblast oko stanice je bila potpuno blokirana, policija je pretraživala stanicu zbog eksploziva, ali je potom saopšteno da kod 38-godišnje dadilje nije pronađen eksploziv.

Policija je potvrdila da je osumnjičena u rukama držala odsečenu glavu malog deteta, kao i da je nešto ranije u stanu u kome je ugašen požar pronađeno obezglavljeno telo deteta starog tri ili četiri godine.

"Veruje se da je dadilja, dok su roditelji sa starijim detetom bili van stana, ubila dete iz nepoznatih razloga, a zatim podmetnula požar i izašla napolje", rekla je predstavnica Istražne komisije policije Moskve Julija Ivanova za RBK.

Policija je uhapšenu ženu poslala na psihijatrijsko veštačenje.

"Zbog njenog ponašanja, policija ju je odmah poslala na forenzičko-psihijatrijsko veštačenje, kako bi se ustanovilo da li može da razume šta je uradila. Istraga je u toku", rekla je portparolka moskovske policije.

Prema prvim informacijama, u pitanju je 38-godišnja Gjuljčehra Bobohulova, poreklom iz Uzbekistana, koja je nedavno dobila ruski pasoš.

Kako prenosi "Lajf njuz", kada je policija savladala ženu, ona je iz "kese izvadila glavu deteta i počela da viče kako ju je ubila, uz povike Alahu akbar".

Ruske vlasti su otvorile istragu o ubistvu maloletnika, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 20 godina.

Snimci i fotografije su uznemirujući: .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: