Grčka upozorava: "Balkanska ruta" u problemu

Grčka je upozorila da će se broj izbeglica na njenoj teritoriji verovatno utrostručiti u martu i dostići broj od oko 70.000 ljudi.

Izvor: B92

Nedelja, 28.02.2016.

20:13

Grčka upozorava:
Foto: Gettyimages

KAko se navodi, razlog su kvote koje su uvele zemlje na "balkanskoj ruti" prema zapadnoj Evropi.

Nekoliko stotina izbeglica protestovalo je danas duž grčko-makedonske granice sa grčke strane zbog zatvorene granice, javio je Frans pres sa lica mesta.

"Procenjujemo da će broj izbeglica blokiranih u našoj zemlji u martu biti između 50.000 i 70.000 ljudi", izjavio je grčki ministar za migracionu politiku Janis Muzalas.

Prema njegovim rečima, u Grčkoj se trenutno nalazi 22.000 izbeglica.

Broj izbeglica koji su "zarobljeni" na grčko-makedonskoj granici u mestu Idomeni dostigao je 6.500 ljudi, preneli su danas makedonski mediji.

Gomilanje izbeglica na toj granici je počelo prošle sedmice kada je Makedonija počela da odbija ulazak Avganistancima i uvela strožu kontrolu dokumenata iračkih i sirijskih državljana, kao što su to uradile i druge zemlje sa "balkanske rute". ;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: