Primirje prekršeno devet puta, pogođeno sedam sela

Ruska vojska saopštila je da je obustava vatre u Siriji prekršena devet puta u poslednja 24 sata, ali da se primirje uglavnom poštuje.

Izvor: Tanjug, Beta/AFP

Nedelja, 28.02.2016.

13:37

Default images
Foto: Beta/AP

"Tokom poslednja 24 sata registrovano je devet slučajeva kršenja obustave neprijateljskih dejstava," izjavio je general Sergej Kuralenko šef ruskog koordinacionong centra u Siriji, prenosi AFP pozivajući se na ruske medije.

U celini, primirje u Siriji se primenjuje, rekao je on.

Ministarstvo odbrane u Moskvi saopštilo je ranije da je Ruski koordinacioni centa zadužen za praćenje primirja u Siriji dobio informacije da je kurdski grad Tel Abjad napadnut iz teškog artiljerijskog oružja, a da su napadači došli sa turske teritorije.

Svetske sile su postigle krhki sporazum o obustavi vatre u nekim delovima Sirije. Sporazum se ne odnosi na teritorije pod kontrolom takozvane Islamske države i Nusra fronta, teororističke organizacije povezane sa Al Kaidom, koje drže više od polovine Sirije.

U vazdušnim napadima u centralnim i severnim delovima Sirije danas je bombardovano sedam sela, saopštila je opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

Vazdušni napadi, za koje se ne zna da li su izvele ruske ili sirijske snage, ne dovode u pitanje primirje. ;

Opservatorija navodi da su gađane su mete u severnoj provinciji Alepu i centralnoj provinciji Hami. Jedna osoba poginula je u napadima.

Jedno od bombardovanih sela, Kafar Hamra, pod kontrolom je džihadista, dok su ostala u rukama pobunjenika.

Frans pres je javio da se prekid vatre, koji je juče stupio na snagu, uglavnom poštuje i danas.

Sporazum o primirju ne odnosi se na ekstremiste Islamske države i sirijskog ogranka Al Kaide, Front al Nusra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: