Dačić: Oduprimo se mržnji koju širi desnica

Predsednik SPS Ivica Dačić pozvao je građane da se odupru "mržnji koju širi desnica", njenim "marševima i pozivima na sukobe".

Izvor: Beta

Subota, 27.02.2016.

17:48

Dačić: Oduprimo se mržnji koju širi desnica
Foto: Tanjug

On je rekao da je pravi patriotizam kada se radi za svoju zemlju, kada se bori za fabrike i puteve i kada se želi da ona bude velika po standardu, ekonomiji i dostignućima.

"Sve ostalo je ništa drugo nego poziv na veliku, zajedničku, sahranu svih nas. To je poziv da se ode iz Srbije, a ne da se u njoj ostane. ;Od mržnje koju širi desnica, ne može da se živi. Ona ne pravi radna mesta, ne zida škole i bolnice, ne dovodi investicije. Mržnja sve to jede i uništava i tera nas da, na kraju, jedemo jedni druge, jer ništa drugo neće ni da nam ostane. Srbija je već dovoljno nenaseljena, nezaposlena i nerazvijena, da bi imala vremena za mržnju", izjavio je Dačić Beti.

On je rekao da je Srbiji "potreban rad, a ne rat, građenje i stvaranje, a ne rušenje i uništavanje", kao i da je SPS "najpozvaniji da to kaže", jer je učestvovao u "svim događajima devedesetih", za koje je rekao da su bili "neizbežni i zahtevali su da se zemlja brani".

"Međutim, devedesete su bile odavno, svet se promenio, Srbija se menja i danas su joj rat i ludilo najmanje potrebni. Mi moramo da oživimo našu zemlju, a ne da nastavimo da je sahranjujemo. Potrebni su nam prijatelji, a ne neprijatelji", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, vojna neutralnost omogućuje Srbiji da "sarađuje sa svima, u našu korist".

"Zato danas, kada desnica maršira i poziva na sukobe, treba otvoreno reći - pravi patriotizam je kada radiš za svoju zemlju, kada se boriš za fabrike i puteve, kada hoćeš da ona bude velika po standardu, ekonomiji i dostignućima. Sve ostalo je ništa drugo nego poziv na veliku, zajedničku, sahranu svih nas. To je poziv da se ode iz Srbije, a ne da se u njoj ostane", izjavio je lider SPS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: