Kremlj: Bombardujemo, ali samo teroriste

Kremlj je saopštio da ruski avioni bombarduju "terorističke organizacije" u Siriji, uoči očekivanog stupanja na snagu sporazuma o prekidu neprijateljstava.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2016.

11:16

Default images
Foto: GettyImages

Osim toga, demantovali su da su vazduhoplovne snage izvele intenzivne napade na uporišta pobunjenika.

"Ruske vazduhoplovne snage će zasigurno nastaviti sa operacijama u Siriji protiv terorističkih organizacija", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je ponovio da će Rusija nastaviti sa vazdušnim udarima protiv Islamske države i drugih terorističkih organizacija i posle stupanja na snagu sporazuma, preneo je Tass.

"I kad sporazum stupi na snagu, ofanziva protiv terorističkih organizacija u Siriji neće biti obustavljena. To je bio jedan od uslova inicijative koju su usaglasili predsednici SAD i Rusije", istakao je Peskov.

On je odbacio tvrdnje pojedinih organizacija, uključujući i sirijske Opservatorije za ljudska prava da su ruske vazduhoplovne snage bombardovale civilne objekte u Siriji.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava je nešto ranije saopštila je da su ruski avioni žestoko bombardovali položaje pobunjenika u Siriji, uoči očekivanog stupanja na snagu sporazuma o prekidu neprijateljstava.

"Od sinoć do jutros, ruski vazdušni udari su bili intenzivniji nego inače", naveo je šef sirijske Opservatorije Rami Abdel Rahman.

On je dodao da su bombardovani položaji pobunjenika istočno od Damaska, kao i na severu provincije Homs, prenela je agencija AFP.

U ponoć po lokalnom vremenu u Siriji stupa na snagu sporazum o prekidu neprijateljstava, koji su usaglasile SAD i Rusija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: