Rusija: Manji broj udara, pošteđeni delovi Sirije

Ruski vojni avioni su značajno smanjili intenzitet svojih napada u Siriji u protekla dva dana, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2016.

15:50

Default images

Ruska avijacija je "prestala da napada one oblasti u Siriji u kojima su se lokalne vlasti i oružane grupe već izjasnile ili se izjašnjavaju da su spremne za primirje i početak pregovora o pomirenju", rekao je Konasenkov na konferenciji za novinare koju je prenosila ruska televizija.

U međuvremenu, teška artiljerija Turske nastavila je da bombarduje sirijska naselja u blizini turske granice, dodao je on, prenosi Rojters.

Ruski vojni avioni izveli su 62 leta u Siriji u protekla dva dana i pogodili 187 ciljeva, dodao je Konašenkov, a prenela ruska agencija Interfaks.

On je precizirao da su udari izvedeni u pokrajinama Homs, Alep, Raka i Hama.

Konašenkov je, takođe, rekao da Moskva čeka odgovor od Vašingtona, dan nakon što je američkom vojnom atašeu u Rusiji dostavila detalje o "vrućoj liniji" uspostavljenoj sa SAD kako bi se pomoglo u koordinisanju akcija u skladu sa američko-ruskim planom o prekidu vatre u Siriji.

Američko-ruski plan o prekidu borbi u Siriji trebalo bi da stupi na snagu u petak u ponoć, ali sirijska opozicija još nije odlučila da li će ga prihvatiti.

Sirijska vlada prihvatila je juče uslove sporazuma o prekidu vatre u Siriji koji su predložile SAD i Rusija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: