Biro: Sve bezbednosne službe u pripravnosti

Sve službe bezbednosti u stanju su pripravnosti povodom migrantske krize, rečeno je nakon sednice Biro za koordinaciju službi bezbednosti.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 24.02.2016.

15:03

Biro: Sve bezbednosne službe u pripravnosti
Foto: Thinkstock

To je za Vesti B92 rekao ministar pravde Nikola Selaković.

On je rekao da je zaključak sednice Biroa da se predsedniku Tomislavu Nikoliću uputi predlog za sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Selaković je pojasnio da se stanje pune pripravnosti odnosi na sve bezbednosne službe, obaveštajne službe, Vojsku Srbije i policiju, koje su dužne da zaštite granicu Srbije. On je dodao da se pojavljuje sve više ekonomskih migranata i da će Srbija nastaviti da se humano ponaša prema svim izbeglicama i migrantima.

O spekulacijama o ogradama i zidovima na granici, Selaković je rekao da Srbija "to neće raditi".

Sednici su prisustvovali predstavnici ministarstava predstavnici policije, vojske i spoljnih poslova.

Sednicu Biroa je zakazao Vučić.

Inače, u Beču se danas, na inicijativu ministarke unutrašnjih poslova Austrije Johane Mikl Lajtner i šefa austrijske diplomatije Sebastijana Kurca, okupilo 18 ministara zapadnog Balkana, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da će kriza potrajati, a da trenutna rešenja nisu dugoročna.

Na skupu je bilo reči o tome da zemlje na balkanskoj ruti, posebno Srbija, ne mogu biti talac odsustva zajedničkog evropskog rešenja.

Selaković je rekao i da su obdukcioni nalazi pokazali da su radnici ambasade u Libiji Jovica Stepić i Slađana Stanković nastradili od posledica detonacije i nisu bili mučeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: