Vulin: Srbija vojno neutralna, ne dodvorava se

Srbija ne ulazi ni u jedan vojni sporazum, vojno je neutralna i ne dodvorava se nikome, izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.02.2016.

12:49

Default images
Foto: Beta

Upitan nakon posete Ruskom humanitarnom centru u Nišu da li ta poseta predstavlja dodvoravanje Rusiji nakon potpisivanja sporazuma sa NATO, Vulin se najpre izvinio prisutnim predstavnicima Rusije i istakao da se Srbija nikome ne dodvorava.

"Naši ruski prijatelji od nas ne traže dodvoravanje. Oni su ovde došli da traže partnere i našli su partnere i prijatelje. Našli su državu koja vodi računa o svojim interesima, kojoj nije u interesu da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, a kojoj jeste u interesu da sarađuje i sa Evropom i sa Ruskom Federacijom", rekao je Vulin novinarima.

On je ponovio da Srbija neće postati član nijednog vojnog saveza.

"Vlada Republike Srbije je suverena, Srbija je suverena i slobodna zemlja koja se ne dodvorava nikome. Svako ko je prošao pored Aleksandra Vučića zna da se on nikome ne dodvorava, a posebno ako ga je upoznao", naglasio je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija će uvek voditi računa da sarađuje i sa svim zemljama u okruženju, od Evropske unije do vojnih saveza kakav je NATO.

Predsednik Tomislav Nikolić potpisao je u petak Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO, što je izazvalo dosta negodovanja kod stranaka desnice, a u Beogradu održan je protest protiv NATO na kojem je bilo nekoliko hiljada ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: