Maskirali se u pionire, Tita i Jovanku - prijava

Učenici srednje škole u Hrvatskoj dobili su prekršajne prijave jer su se za školski maskenbal maskirali u pionire, Josipa Broza Tita i njegovu suprugu Jovanku.

Izvor: Beta

Petak, 19.02.2016.

21:18

Maskirali se u pionire, Tita i Jovanku - prijava
Foto: GettyImages

Portal "Kompas", koji je pre desetak dana objavio priču o njima, objavio je danas i izvinjenje učenika.

"Nismo se nadali da će biti negativnih komentara kao ni to da je povorka kroz Pakrac prekršajno delo. Podstaknuti pojedinčevim prijavama pakračkoj policiji kao i prekršajnom sudu, još jednom se izvinjavamo svim građanima Pakraca i Hrvatske koje smo nenamerno uvredili", napisali su učenici.

Dvadesetak srednjoškolaca pre desetak dana prošetalo je kroz Pakrac maskirano u pionire, Tita i Jovanku Broz.

Za portal Compas ispričali su da su na ideju došli slučajno i radi zabave, kao i da su kod prolaznika izazivali uglavom smeh, dok su im neki govorili da je bilo vreme da se kapice vrate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: