Kostreš: Ko su nalogodavci paljenja ambasada?

Jedina veća sramota od paljenja ambasada SAD i Nemačke 2008. godine je činjenica da politički nalogodavci toga i dalje nisu utvrđeni, kaže Bojan Kostreš iz LSV.

Izvor: Beta

Petak, 19.02.2016.

17:52

Default images

Kostreš je u pisanoj izjavi istakao da najmanje što država kojoj je naneta takva bruka pred svetom i pred samom sobom, može i mora da učini jeste da upravo njih pronađe, što nije učinjeno, iako se od 21. februara 2008. u Srbiji promenilo nekoliko vlasti.

"Činjenica je da su izvršioci pronađeni i osuđeni, ma koliko zamerki mogli imati na njihove uslovne kazne. U toku je predistražni postupak o propustima policije u obezbeđenju mitinga. Jedino što i dalje ne znamo jeste - na čiji nalog su jurišali huligani, a policija se povukla", naveo je funkcioner LSV.

Kostreš je upitao da li je logično da je takav nalog policiji mogao i morao doći iz samoga vrha vlasti.

"Na primer, od tadašnjeg premijera, njegovog ili kabineta ministra unutrašnjih poslova", dodao je u saopštenju.

Generalni sekretar LSV je poručio da se predugo čeka da se utvrdi i njihova odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: