Akcionari: Agrobanka dirigovano zaboravljena

Akcionari Agrobanke saopštili su da Vlada Srbije za četiri godine nije napravila nijedan korak da razreši aferu oko te banke i obešteti akcionare.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.02.2016.

10:15

Default images

"Prošlo je skoro četiri godine od nasilnog zatvaranja Agrobanke i pljačke njenih akcionara. Samo pred izbore afera Agrobanka je služila za sticanje jeftinih političkih poena aktuelne vlasti a nakon toga je dirigovano padala u zaborav", navode akcionari.

Kako su saopštili, krivci su ostali nekažnjeni jer uživaju zaštitu vrha države dok su akcionari ostali bez svoje privatne imovine.

"Sigurnost investicija o kojoj se priča je samo mrtvo slovo na papiru, jer još uvek postoji neraskidiva sprega države i kriminala. Vlada Srbije za ove četiri godine nije napravila ni jedan korak napred kako bi se afera Agobanka rešila, a akcionari obeštetili", navodi se u pismu.

Akcionari poručuju da će nastaviti borbu "sve do konačne pobede i povrata otete imovine".

Narodna banka Srbije je uvela prinudnu upravu u Agrobanci krajem decembra 2011, zbog nemogućnosti da naplati ranije odobre kredite.

Krajem maja 2012. godine ta banka je ugašena i istovremeno je formirana Nova Agrobanka koju je osnovala država Srbija sa 85 miliona evra, dok je kapital u vrednosti pet miliona evra uložila Agencija za osiguranje depozita.

Stečaj nad Novom Agrobankom pokrenut je u oktobru iste godine.

Usledilo je i nekoliko hapšenja u okviru "afere Agrobanka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: