Vučić: Ako ne ulažemo u škole, bićemo siromašniji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da će Srbija biti siromašnija, ako ne bude ulagala u budućnost - škole i decu.

Izvor: Beta

Sreda, 17.02.2016.

09:07

Vučić: Ako ne ulažemo u škole, bićemo siromašniji
Tanjug

On je dodao i da veruje u Srbiju i da će Srbija biti bolje mesto za život.

Na otvaranju nove osnovne škole "Drаževаc" u Poljanama, Vučić je kazao da treba brinuti o budućnosti - školama, bolnicama i domovima zdravlja i deci.

"Ako ne ulažemo u škole možda ćemo imati koji dinar više za druge stvari, ali ćemo u budućnosti biti mnogo siromašniji. Najveće i najvažnije bogatstvo jeste kada ulažete u škole i obrazovanje", kazao je premijer Srbije.

On je kazao da deca treba u budućnosti da donesu "mnogo toga dobrog za Srbiju".

"Deca će da uživaju. Ostaje nam da meštani urade nešto i da druga učionica bude puna. Imamo 20 đaka i petoro predškolske dece u ovom trenutku. Ova škola može da primi mnogo više, pa vi iz Poljana gledajte šta vam je činiti", kazao je Vučić.

On je kazao da je kada je ušao u školu prvo obišao toalete.

"Kaže: ja sam zadužen za to po Srbiji. Jeste. Ja se time ponosim. Zadužen sam za to da vidim da li nam deca idu u čisto, da li je uredno, da li će deca sa zadovoljstvom da dolaze u ovu školu", kazao je Vučić.

On je rekao da je zadovoljan kada vidi da i ostalih devet škola, koje su obnovljene ima tako čiste toalete i učionice i tako dobra nastavna sredstva.

"Danas kada pogledate dve godine unazad, kada pogledate šta je urađeno...Sve smo uspeli da obnovimo, mnoge zgrade izgledaju neuporedivo lepše, nego što su izgledale. Ostaje nam još sportska hala i pozorište da dovršimo do juna meseca", kazao je premijer.

Vučić je zahvalio predstavnicima Evropske komisije i EU na podršci i finansijskoj pomoći za obnovu Obrenovca.

"Moramo to da cenimo i poštujemo. Moramo da znamo da kažemo hvala za to što su poreski obveznici iz zemalja EU učinili za Srbiju", kazao je on i dodao da i u Srbiji mora da se radi više i da se brine o budućnosti.

On je kazao da je prethodne dve godine rađeno mnogo na stabilizaciji zemlje i da se spreči bankrotstvo.

Vučić je nakon što je izrazo zahvalnost svima koji pomogli, govor završio rečima "Živela Srbija".

Otvaranju Osnovne škole Draževac prisustvovali su i gradonačelnik Beogrаdа Sinišа Mаli i šef Delegаcije EU u Srbiji Mаjkl Davenport.

Oni će potom obići rekonstruisаne zgrаde Gimnаzije i Poljoprivredno-hemijske škole u Obrenovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: