Austrija će primati samo ugrožene,obavešten Balkan

Austrija će od iduće sedmice primati samo migrante koji balkanskom rutom dolaze iz ugroženih država, a odbijati one koji dolaze iz drugih razloga.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.02.2016.

22:07

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Austrija je o tome obavestila Sloveniju, a Ljubljana druge države na ruti, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Slovenije.

"O novonastaloj situaciji odmah smo obavestili Hrvatsku, a ona Srbiju i Makedoniju", navodi se u saopštenju i dodaje da će Slovenija iste kriterijume koje će primenjivati Austrija primenjivati i pri ulasku migranata u Sloveniju iz Hrvatske.

U Ljubljani navode da je slovenačka ministarka unutrašnjih poslova Vesna Gjerkeš Žnidar zadnjih dana u stalnom kontaktu s austrijskom ministarkom Johannom Mikl-Lajtner, da je migrantski talas pod kontrolom i da se obavlja koordinacija postupaka s drugim zemljama na izbegličkoj ruti.

Prema informacijama slovenačkih vlasti, za ulazak migranata u Austriju preko Šentilja više neće biti dovoljna samo izjava da je njihov cilj zatražiti azil u Austriji ili Nemačkoj, niti ocena da nije reč o čistim ekonomskim migrantima.

Izdvojeno će se tretirati i možda odbijati i oni za koje se prosudi da u Austriju ili Nemačku žele iz različitih drugih motiva, da u tim zemljama žele da studiraju, traže posao ili da žele kod rodbine koja tamo već boravi, prenela je Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: