Švajcarska će zastupati interese S.Arabije u Iranu

Švajcarska će zastupati diplomatske interese Saudijske Arabije u Iranu kao i iranske u Saudijskoj Arabiji, saopštilo je švajcarsko Ministarstvo spoljnih poslova

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2016.

18:08

Default images

Šef švajcarske diplomatije Didije Burkhalter boravio je danas u jednodnevnoj poseti Rijadu gde se sastao sa saudijskim kraljem Salmanom i saudijskim kolegom Adelom el Džubeirom.

Saudijski ministar je rekao da je njegova zemlja prihvatila da je u Teheranu zastupa Švajcarska kako bi se Irancima olakšao dolazak u zemlju na hadžiluk i muslimanska sveta mesta.

Iran i Saudijska Arabija su 3. januara 2016. godine prekinuli diplomatske odnose posle pogubljenja šiitskog imama u Saudijskoj Arabiji i napada na saudijska diplomatska predstavništa u Iranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: