"Rusija vojnom silom do preimućstva u Siriji"

Rusija je stekla preimućstvo u Siriji i regionu vojnom silom, rekao je danas Norbert Retgen, šef spoljnopolitičkog komiteta Bundestaga.

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2016.

14:59

Foto: GettyImages

Osim toga, on je izrazio sumnju u to da će Moskva poštovati plan o primirju u Siriji.

"Rusija je upotrebom oružanih snaga značajno, fundamentalno poboljšala svoju političku i diplomatsku poziciju. Stekla je preimućstvo u regionu i to je novina", rekao je Retgen koji je i član vladajućih demohrišćana kancelarke Angele Merke.

On je na Bezbednosnoj konferenciji u Minhenu izrazio skepsu u to kako će se Rusija ponašati narednih dana i nedelja, uprkos dogovoru o obustavi neprijateljstava koji stupa na snagu za nedelju dana.

"Rusija je odlučna da stvori činjenice na terenu i kad to postignu onda će pozvati Zapad da se bore protiv zajedničkog neprijatelja, a to je Islamska država", naveo je on.

Prema njegovom mišljenju, taj pristup je diskvalifikovao Moskvu kao kredibilnog partnera u borbi protiv ID.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: