"Trampe, bankrotirao si četiri puta" - "Nisam"

U Americi je sinoć održana dosad najžustrija debata kandidata za nominaciju Republikanske stranke na izborima za predsednika SAD obeležena međusobnim uvredama.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.02.2016.

09:46

Foto: GettyImages

Tramp je u debatu na kanalu CBS ušao nakon nedavne pobede u Nju Hempširu i vođstvu prema anketama u Južnoj Karolini.

Ali umesto da nastupi smireno, on je odgovarao na svaki komentar, upadao protivnicima u reč i nazivao ih lažovima u često emotivnim ispadima koji bi mogli da postave pitanje da li on ima temperament za Belu kuću, navodi Rojters.

Najžešće verbalne napade upućivao je na račun Buša i njegovog brata, bivšeg predsednika Džordža Buša, koji imaju brojne poštovaoce u republikanskom establišmentu.

Teško je oceniti ko je iz debate pune uvreda izašao kao pobednik, ocenjuje Rojters.

Trampov borbeni stil obeležio je veći period kampanje, ali poslednjih dana obećao je da će zauzeti umereniji, pozitivan pristup.
Foto: GettyImages
To se videlo samo u izjavi povodom smrti sudije Vrhovnog suda Antonin Skalija da bi potom brzo planuo kada je Buš kritikovao poslednje njegove izjave o ulozi Rusije u Siriji.

Rusija, rekao je Buš, ne napada džihadiste Islamske države, već pomaže sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu. Tramp je potom napao Bušovog brata zbog rata u Iraku 2003. odnosno tvrdnji da Bagdad poseduje oružje za masovno uništavanje koje su se kasnije ispostavile kao pogrešne.

"Velika, ogromna greška", rekao je Tramp primetivši da su se napadi 11. septembra dogodili tokom Bušovog mandata.

"Džordž Buš je napravio grešku", zagrmeo je Tramp. "Svi pravimo greške. Ali ova je bila strašna... Lagali su. Rekli su da ima oružja za masovno uništavanje, a nije ga bilo".

Mnogi u publici su izviždali Trampa, a on ih je nazvao lobistima bivšeg guvernera Floride.

Buš koji se ranije povijao pod Trampovim napadima, ovog puta mu je odgovorio - "Dosta mi je njegovih napada na moju porodicu".
Foto: GettyImages
On je rekao da je njegov otac "najveći čovek" koga poznaje i dodao da "dok je Donald Tramp pravio rijaliti šou, moj brat je pravio bezbednosni aparat i ja sam ponosan na to".

Buš je izazvao reakciju Trampa i kada je rekao da bi republikanski kandidat trebalo da bude neko ko se "ne hvali da je, na primer, bankrotirao četiri puta".

Na to je Tramp odgovorio da je to još jedna laž. "Nikad nisam bankrotirao", naveo je on.

Tramp se sukobio i sa Kruzom koji mu je u jednom momentu rekao: "Donalde, odrasli ne prekidaju jedni druge".

Sa druge strane Kruz i senator Marko Rubio takođe su razmenjivali optužbe naročito po pitanju ilegalne imigracije.

Jedino je guverner Ohaja Džon Kejsik pozivao kolege da se smire.

"Ovakvi napadi, neki od njih su lični. Mislim da smo na putu da izgubimo izbore od Hilari Klinton", upozorio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: