"Nemačka je protiv planova Višegradske grupe"

Slovački premijer Robert Fico izjavio je da se Nemačka usprotivila planovima istočnoevropskih lidera da pomognu Makedoniji i Bugarskoj da zatvore granicu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.02.2016.

00:49

Foto: Beta/AP

Lideri Mađarske, Poljske, Slovačke i Češke, poznati kao Višegradska četvorka, održaće u ponedeljak sastanak sa svojim kolegama iz Makedonije i Bugarske na kome bi mogli da im ponude ljudstvo i drugu pomoć, rekle su diplomate.

"Želimo dogovor među državama Višegradske četvorke da, ukoliko (mere na granici) Grčke ne funkcionišu, a ne funkcionišu, više ima smisla investirati novac u zaštitu granica između Grčke i Makedonije, Bugarske i drugih država", kazao je Fico.

Nemačka, međutim, smatra da ove države treba da pronađu drugo rešenje, navela je britanska agencija.

"Primili smo demarš (u kome stoji) kako se mi usuđujemo kao V4, Bugarska i Makedonija da razgovaramo o zaštiti spoljnih granica. Nemačka je uputila protestnu notu kod našeg zamenika ministra spoljnih poslova zbog ovog samita, ističući da moramo da nađemo drugi način", dodao je Fico.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: