Makedonska tužiteljka zvezda društvenih mreža

Makedonska tužiteljka Fatima Fetai koja je javnosti obrazložila prvi slučaj o prisluškivanim razgovorima, postala je nova zvezda društvenih mreža u Makedoniji.

Izvor: Beta

Nedelja, 14.02.2016.

10:49

Makedonska tužiteljka zvezda društvenih mreža
Foto: Youtube screenshot

Od kada je pre dva dana objavila slučaj u kojem su za nameštanje izbora osumnjičeni visoki funkcioneri vladajuće partije i bivši ministri, Fetai je postala najeksponiranije ime ne samo u medijima, nego i na Fejsbuku i Tviteru i njen fan klub uspeo je da sakupi više od 13.000 sledbenika.

U biografiji Fatime Fetai se navodi da ima 32 godine i da je rođena u gostivarskom selu Negotino. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Skoplju, a tu je i magistrirala.

Karijeru je započela u Apelacionom sudu u Gostivaru kao stručni saradnik, a 2011. izabrana je u Javno tužilaštvo u Skoplju, gde je radila do novembra 2015, kada je postala deo tima Specijalnog tužilaštva.

Prema anketnom listu koji je dostavila Državnoj komisiji za sprečavanje korupcije, tužiteljka Fatima Fetai ima stan od 90 kvadrata u Skoplju vredan 4,9 miliona denara. Vozi fijat pikanto vredan 150.000 denara (oko 300.000 dinara), a ima i zlatan nakit vredan 600.000 denara (oko 1,2 miliona dinara).

Otplaćuje dva dugoročna kredita, jedan na 30 godina od 4,4 miliona denara, a drugi na 10 godina od 600.000 denara. Suprug Fatime Fetai, prema anketnom listu, ima mesečnu platu od 11.000 denara.

Zamenik specijalnog tužioca Fatima Fetai objavila je 12. februara da je pokrenuta istraga protiv bivše ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske i bivšeg ministra za saobraćaj i veze Mileta Janakievskog i još nekoliko osoba za zločinačko udruživanje kako bi lažirali izbore 2012. godine.

Jankulovska i Janakievski važe za najbliže saradnike lidera vladajuće VMRO DPMNE i bivšeg premijera Nikole Gruevskog, koji je u intervjuu jednom grčkom listu rekao da je uveren da će pobediti na predstojećim parlamentarnim izborima u Makedoniji koji bi trebalo da budu održani u aprilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: