Ljajić: Birači da veruju svojim očima, ne ušima

Lider SDPS Rasim Ljajić očekuje da koalicija okupljena oko SDP-a osvoji 50 odsto u Novom Pazaru i da u Sandžaku napravi najbolji izborni rezultat do sada.

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2016.

10:37

Ljajić: Birači da veruju svojim očima, ne ušima
Foto: Tanjug

Kako kaže, veruje da će predstojeći izbori u Sandžaku biti neka vrsta referenduma i po prvi put glasanje, odnosno izbor između vrlo jasnih političkih koncepcija.

S jedne strane očekuje udruživanje "versko-političkih faktora", odnosno koaliciju SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina i muftije Muamera Zukorlića, dok je na drugoj strani, kako kaže, koalicija okupljena oko SDP-a, bazirana na realnosti i praktičnim rezultatima.

"Građani će birati između onoga što vide i i onoga što mogu da čuju. Nadam se da će glasati verujući svojim očima, a ne ušima", poručio je lider SDPS-a u izjavi za Tanjug.

On je ponovio da očekuje koaliciju Sulejmana Ugljanina i muftije Muamera Zukorlića.

"Mislim da će Ugljanin u koaliciju sa Zukorlićem, koji nema partnera. Ugljanin može da bira između DS i Zukorlića, ali Zukorlić nema mogućnost izbora, i on gleda da priđe Ugljaninu, kako bi preživeo, s obzirom da je nas svim izborima do sada doživeo katastrofalni poraz", ocenio je Ljajić.

Uveren je da će građani Sandžaka pokazati političku mudrost i zrelost i odabrati one koji su i do sada branili njihove interese i afirmisali politiku koja se bazirala na tome da gradi mostove, povezuje ljude, afirmiše multietnički život u Sandžaku…

"Mi nudimo konkretne projekte, koje smo realizovali i koje nameravamo da sprovedemo. Hoćemo da se bavimo realnim problemima i da ih rešavamo u državi u kojoj živimo", rekao je Ljajić.

Politika koalicije oko Ugljajina, prema oceni Ljajića, bazirana je na pukim obećanjima i nerealnim političkim zahtevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: