Poljoprivrednici prekinuli blokadu centra Atine

Grčki poljoprivrednici koji protestuju zbog povećanja poreza i promene penzionog sistema prekinuli su blokadu centra Atine, ali i najavili nastavak protesta.

Izvor: Beta/AP

Subota, 13.02.2016.

22:00

Poljoprivrednici prekinuli blokadu centra Atine
Foto: Tanjug

Poljoprivrednici, koji su prethodno organizovali 86 blokada puteva traktorima i drugim vozilima širom Grčke, sastaće se u ponedeljak da razmotre kako da nastave protest, rekao je jedan od učesnika demonstracija Vangelis Butas.

Butas je rekao da poljoprivrednici, pored povlačenja predloge o povećanju poreza i reformi penzionog sistema koji su deo grčkih obaveza prema kreditorima, žele i mere za smanjenje troškova proizvodnje, poput neoporezovanog dizel goriva, jeftinije struje i ukidanja PDV-a za materijale.

Policija je procenila da se oko 12.000 demonstranata okupilo danas na atinskom trgu Sintagma ispred parlamenta u znak podrške poljoprivrednicima. Protest su organizovali sindikati i Komunistička partija.

Tokom protesta poljoprivrednika u Atini juče su izbili sukobi demonstranti i policajci sukobili su se danas. Poljoprivrednici su gađali kamenicama policajce koji su upotrebili suzavac kako bi rasterali demonstrante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: