Sirijska vojska zauzela selo u blizini Alepa

Snage sirijske vlade zauzele su još jedno mesto u blizini Alepa, približavajući se delovima tog grada koje drže pobunjenici.

Izvor: Beta/AP

Subota, 13.02.2016.

19:56

Default images

Trupe su oko podneva zauzele selo Tamura, u jeku intenzivnih granatiranja i vazdušnih napada ruskih vojnih aviona, navode državna televizija i sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Opservatorija je ranije danas saopštila da je turska vojska granatirala sektore pod kontrolom kurdskih snaga u severnoj sirijskoj provinciji Alep.

Turske snage su više puta gađale teritoriju pod kontolom kurdskih snaga u Siriji.

AP navodi da vojsci, nakon Tamura, i dalje ostaje nekoliko sela i gradova za preuzimanje kontrole, uključujući Hajan, Anadan, Harajtan i Kfar Hamra, kako bi u potpunosti opkolile pobunjenike u Alepu.

Borbe su usledile dan pošto su SAD i Rusija postigle dogovor o okončanju neprijateljstava u Siriji, kako bi počeo mirovni proces i prekinuo se egzodus civila iz te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: