Stoltenberg: NATO nije rasplamsao Hladni rat

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg odbacio je navode ruskog premijera Dmitrija Medvedeva da je zapadna vojna alijansa rasplamsala novi Hladni rat.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

18:23

Stoltenberg: NATO nije rasplamsao Hladni rat
Foto: Beta/AP

Stoltenberg je rekao da su svi potezi bili direktan odgovor na akcije Rusije.

"NATO ne traži konfrontaciju i mi ne želimo novi Hladni rat, ali moramo da odgovorimo na ruski vojni razvoj, koji smo primetili proteklih nekoliko godina", rekao je Stoltenberg za agenciju AP.

On je, međutim, istakao da NATO nastavlja dijalog s Rusijom, rekavši da je razgovarao sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim o mogućem sastanku Saveta NATO-Rusija.

NATO u većoj meri sprovodi vojne manevre u zemljama koje se graniče s Rusijom, gde je takođe rasporedio opremu i međunarodne trupe, ali i uspostavio snage za brzo reagovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: