Papa započeo posetu Meksiku

Papa Franja doputovao je u Meksiko gde ga je na putu do meksičke prestonice oduševljeno dočekalo na desetine hiljada vernika.

Izvor: Tanjug

Subota, 13.02.2016.

17:45

Papa započeo posetu Meksiku
Foto: Tanjug/AP

U Meksiko Sitiju papu je dočekao predsednik Enrike Pena Nijeto sa suprugom, dok na hiljade Meksikanaca stoji duž višekilometarske rute kojom treba da prođe papamobil čekajući da pozdravi prvog latinoameričkog papu, prenosi AP.

Pošto je u "papamobilu" krenuo iz rezidencije u kojoj je smešten, papa je iznenada, na opšte oduševljenje, zastao da pozdravi starije, bolesne i hendikepirane ljude. Tom prilikom je vernicima u kolicima dao brojanice, a jednog dečaka koji je imao hiruršku masku je zagrlio.

Papa će se danas sastati sa meksičkim ambasadorima i stranim ambasadorima u Nacionalnoj palati, sedištu meksičke vlade, a kasnije će održati misu u Bazilici Gospe od Gvadalupe u Meksiko Sitiju.

Papa je u višednevnu posetu Meksiku stigao iz Havane gde se juče sastao sa ruskim patrijarhom Kirilom, što je prvi susret poglavara dve crkve od raskola 1054. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: