Lavrov traži od Kijeva ustavnu reformu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je Kijev da sprovede ustavnu reformu u Ukrajini.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

17:10

Lavrov traži od Kijeva ustavnu reformu
Foto: Tanjug/AP

On je naveo da je reforma neophodna kako bi Donbas dobio stalni status.

"Ustavna reforma je neophodna da Donbas dobije stalni status i ona treba da dovede do odgovarajućeg zakona - ne samo na tri godine, već na permanentnoj bazi", rekao je Lavrov novinarima nakon sastanka sa ministrima spoljnih poslova Francuske, Nemačke i Ukrajine.

Nakon toga bi, kako je objasnio, trebalo da uslede razgovori o amnestiji kao i načinu održavanja lokalnih izbora što, po njegovim rečima, Kijev sistematski odbija, prenosi RT.

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer se složio da je neophodno stvoriti zajedničku strategiju o predstojećim izborima dodavši da ima još nekoliko tačaka koje treba dogovoriti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: