Al Šabab: Bomba u somalskom avionu osveta Zapadu

Somalijska islamistička militantna grupa Al Šabab preuzela je odgovornost za eksploziju bombe koja je napravila rupu u trupu putničkog aviona.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

15:15

Al Šabab: Bomba u somalskom avionu osveta Zapadu
Screenshot

Ekstremisti Al Šababa u poruci, koju su poslali i-mejlom, navode da je napad bio osveta za operacije koje Zapad sprovodi u Somaliji.

"Al-Šabab je izveo ovaj napad u znak odmazde za zločine koje je počinila koalicija zapadnjačkih krstaša i njihovih obaveštajnih agencija nad muslimanima Somalije", navodi se u saopštenju te džihadističke organizacije, prenosi Rojters.

Putnički avion sa 74 putnika morao je pre desetak dana prinudno da sleti u Mogadiš usled eksplozije koja se dogodila ubrzo nakon poletanja.

Srpski pilot Vladimir Vodopivec uspešno prizemljio letelicu posle incidenta.

Jedna osoba, za koju se veruje da je bombaš, ispala je iz aviona nakon eksplozije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: