Ruski brod sa krstarećim raketama stiže u Siriju

Mali raketni brod „Zeleni do“ i morski minolovac „Kovrovec“ Crnomorske flote plove ka Sredozemnom moru.

Izvor: Sputnjik

Subota, 13.02.2016.

12:53

Ruski brod sa krstarećim raketama stiže u Siriju
Ilustracija: Freeimages.com

Očekuje se da će se uskoro mali raketni brod „Zeleni do“ projekta „Bujan-M“ Crnomorske flote sa krstarećim raketama pridružiti sredozemnoj eskadrili, rekao je izvor u bezbednosnim strukturama Krima.

"’Zeleni do‘ uskoro će se pridružiti grupi ruskih brodova koja se nalazi u blizini sirijske obale. Ovo će biti prvo učešće brodova ovog projekata u akcijama Ratne mornarice u Sredozemnom moru“, saopštio je on.

Zadaci broda nisu navedeni, ali činjenica da on poseduje krstareće rakete dovodi do pretpostavki da će biti korišćen u vojnoj operaciji.

Малый ракетный корабль (#МРК) «Зеленый Дол» и морской #тральщик «#Ковровец» Черноморского флота (#ЧФ) в соответствие с п...

Posted by Ministry of Defence of the Russian Federation on Saturday, February 13, 2016

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: