"Narediti likvidaciju Kima Džong Una"

Poslanik južnokorejske vladajuće stranke pozvao je predsednika te zemlje da naredi likvidaciju lidera Severne Koreje Kima Džong Una.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

10:19

Foto: Beta/AP, arhiva

Kako je naveo, samo bi smrt mogla da odvrati severnokorejskog lidera od korišćenja nuklearnog oružja.

"Svi će biti srećni kada se ukloni Kim Džong Un", rekao je Ha Tae Keung iz vladajuće partije Saenuri.

Ha, bivši aktivista za ljudska prava, tvrdi da Seul ima četiri do pet godina da ubije Kima pre nego što započne nuklearni rat.

Ha je predložio da predsednik Južne Koreje Park Geun Hje treba otvoreno da iskaže nameru da ubije Kima Džong Una i da traži međunarodnu podršku, naročito iz SAD i Japana. On je rekao da bi to bilo slično sa onim što se dogodilo sa iračkim predsednikom Sadamom Huseinom, koji je svrgnut sa vlasti invazijom kolacije na čelu sa SAD, a zatim osuđen na smrt.

"Kim Džong Un je kriminalac, a oslobađanje od kriminalca je potrebno i ne krši međunarodne zakone", zaključio je Ha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: