Zarif: Iran spreman da sarađuje sa S. Arabijom

Šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif ocenio je da bi Iran i Saudijska Arabija mogli da sarađuju u borbi protiv Islamske države u Siriji.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

00:11

Zarif: Iran spreman da sarađuje sa S. Arabijom
Foto: Thinkstock

On je naveo i da se nada će se prevazići međusobne tenzije koje značajno utiču na stabilnost u regionu.

"Ništa nije isključeno tako da bi Iran i Saudijska Arabija mogli da sarađuju za bolju zajedničku budućnost", rekao je Zarif na zajedničkoj konferenciji za novinare sa saudijskim kolegom Adelom al Džubeirom u Minhenu gde učestvuju na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji kao i na sastanku Međunarodne grupe za podršku Siriji.

Zarif je rekao da se obe zemlje suočavaju sa istim pretnjama, kao što su Islamska država i druge ekstremističke grupe i dodao da je u interesu Irana i Saudijske Arabije da Sirija postane stabilna zemlja.

Iran i Saudijska Arabija su 3. januara prekinuli diplomatske odnose posle pogubljenja šiitskog imama u Saudijskoj Arabiji i napada na saudijska diplomatska predstavništa u Iranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: