Kurti: Opozicija je zadala veliki udarac Srbiji

Kosovski opozicionar Aljbin Kurti ocenio je da je opozicija korišćenjem peticije, suzavca, kao i protestima koje je organizovala zadala veliki udarac Srbiji.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

23:25

Default images

Govoreći na pripremnom sastanku predstavnika opozicije za protest koji će se održati 17. februara na osmogodišnjicu proglašavanja nezavisnosti Kosova, Kurti je rekao da je Zajednica srpskih opština (ZSO) zahvaljujući opoziciji mrtva i da je zadatak opozicije da se ona zaustavi.

"Demarkacijom žele da nam kažu da Kosovo nema granice. Odbrana granice se dokazuje od onih koji žele teritoriju i to ne radi vlada. Crna Gora se složila da se ponovo pregovara (o granici), ali to ne prihvata vlada pošto bi time priznala zločin", kazao je Kurti.

On je upozorio da bi stvaranje ZSO u stvari danas značilo oduzimanje jezera Gazivoda od strane Srbije, dok bi sutra to značilo i oduzimanje (jezera) Badovca i Rugove (Rugovske klisure).

"To je razlog zašto nećemo ni po koju cenu prestati" da se tome protivimo, rekao je Kurti.

On je naveo da će planove Srbije zaustaviti ujedinjena opozicija, kad već to ne čini Vlada Kosova.

"(Premijer) Isa Mustafa i (šef diplomatije) Hašim Tači ne mogu da sarađuju i sa Srbijom i sa opozicijom. Zajednica je pala i mrtva je, samo Tači i Mustafa žele da vaskrsne. Ova vlade treba da ode. Protestima 17. februara treba da po broju učesnika premašimo 9. januar", kazao je Kurti.

Opozicija je za 17. februar u 14 časova zakazala "opštenarodni" protest protiv vlade na kojem će se tražiti njena ostavka, zakazivanje prevremenih parlamentarnih izbora i izbor predsednika neposredno od strane građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: