Prokuplje: Po 20.000 dinara najboljim studentima

Fond za talente Opštine Prokuplje sa po 20.000 dinara nagradio je 62 najbolja studenta državnih fakulteta iz tog mesta.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

23:37

Default images

Novčane nagrade dobili su studenti druge, treće, završnih godina i specijalističkih studija medicine, prava, arhitekture, mašinstva i svih prirodnih i društvenih nauka, čiji je prosek ocena u prošloj 2015. godini bio iznad devet.

Za najbolje studente predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović priredio je prijem na kome im je čestitao na izuzetnom uspehu i istakao da Opština ulaže velike napore da mladima obezbedi bolje uslove za život i školovanje.

"Čast mi je da vas pozdravim i da vam kažem da je ova nagrada samo skroman doprinos vašem školovanju i želja da vam pokažemo koliko vere i nade Prokuplje polaže u svoju budućnost", rekao je Paunović.

''Rezultati koje ostvarujete, nas koji smo odgovorni za napredak grada, motiviše da ovde, na našem području, radimo i stvorimo uslove da se nakon završetka fakulteta vratite i stečeno znanje primenite u razvoj rodnog kraja", kazao je Paunović prokupačkim studentima.

Iz budžeta Opštine Prokuplje protekle godine izdvojeno je preko 1,5 miliona dinara za novčane nagrade najboljim učenicima i studentima.

Od ovih sredstava, 290.000 dinara već je podeljeno osnovcima i srednjoškolcima koji su na republičkim takmičenjima prošle godine osvajali nagrade.

Za najbolje studente izdvojeno je 1.240.000 dinara, odnosno po 20.000 dinara, što je i najveći iznos od kada je Opština Prokuplje osnovala Fond za talente i dodeljuje ovakve nagrade .

Do sada su najbolji studenti dobijali maksimalno po 10.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: