"Haški tribunal pokušava da destabilizuje vladu"

Ministar Nebojša Stefanović kaže da je ponašanje Haškog tribunala neodgovorno i da se iza toga krije pokušaj slabljenja pozicije Srbije i destabilizacije vlade.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

10:31

Foto: Tanjug, arhiva

Ministar policije je, gostujući na televiziji Pink, rekao da Tribunal iz dana u dana pokušava da oteža poziciju Srbije, ali da nije reč ni o jednom pojedincu niti konkretnoj presudi.

"Oni hoće da naprave jednu slabiju vladu, u kojoj Vučić neće moći da ima potpunu slobodu da donosi odluke, već će mu trebati jedan, dva ili tri partnera, koji će onda vratiti Srbiju u neku prošlost", istakao je ministar, ocenivši da je to suština onoga što se sada dešava u Hagu.

Stefanović je rekao da određeni krugovi i u regionu i u svetu ne mogu da oproste Srbiji to što je u poslednje dve godine poboljšala svoj položaj na međunarodnoj sceni i što vodi suverenu politiku, što nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i što Srbija i Vučić nisu ničija marioneta.

Ministar je, komentarišući jučerašnje saopštenje Haškog tribunala da je Zdravko Tolimir umro prirodnom smrću, rekao da u to nije niko sumnjao, ali da je pitanje zašto je do toga došlo i podsetio da je Srbija pre četiri meseca tražila da on bude pušten na slobodu da se leči.

Stefanović je ocenio i da su standardi Haškog tribunala potpuno različiti.

"Upravo zbog takvog ponašanja Haškog tribunala pokušavaju da na neki način destabilizuju Srbiju. Nema dileme, ne radi se ovde ni o jednom pojedincu, ni o Šešelju, već o pokušaju destabilizacije vlade", istakao je on.

Kako je dodao, oni pokušavaju "da imaju Srbiju koja je slabija, koja neće imati tako dobru pregovaračku poziciju u dijalogu sa Prištinom i koja neće moći da vodi samostalnu politiku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: