SAD: Kongres usvojio sankcije Severnoj Koreji

Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio je predlog o proširenju sankcija Severnoj Koreji i uputio ga na potpis američkom predsedniku Baraku Obami.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.02.2016.

21:23

SAD: Kongres usvojio sankcije Severnoj Koreji
Foto: Beta/AP

Predložene mere usvojene su sa snažnom podrškom, prenose agencije.

Predstavnički dom u januaru je podržao sankcije sa 418 glasa za i dva protiv, ali je Senat uneo neke nove odredbe uključujući mere sajberbezbednosti, u verziji nacrta zakona koji je u sredu usvojio sa 96 glasa za i nijednim protiv, nakon čega ga je vratio Predstavničkom domu, navodi Rojters.

Ne očekuje se da će Obama staviti veto na predlog zakona, s obzirom na ogromnu podršku koju nacrt ima u Kongresu, navodi britanska agencija.

Sankcije su predložene pošto je Severna Koreja u nedelju lansirala raketu dugog dometa tvrdeći da je reč o satelitu, dok Vašington i njegovi saveznici smatraju da Pjongjang time zabašuruje razvijanje balističke raketne tehnologije koja bi mogla da se upotrebi za lansiranje nuklearnog oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: