Pakistan: Uhapšeno 97 džihadista, tri komandanta

Pakistanske vlasti navode da su uhapsile 97 pripadnika militantnih islamističkih organizacija Al Kaida i Laškar-e-Džangvi, uključujući tri njihova komandanta.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.02.2016.

10:05

Pakistan: Uhapšeno 97 džihadista, tri komandanta
Foto: Thinkstock

Osim toga, kako navode, sprečen je i planirani napad na zatvor iz kojeg je trebalo da budu oslobođeni njihovi članovi.

Pakistanska vojska je tokom nedavno izvedenih racija privela čelnike ogranka Al Kaide za indijski potkontinent Leža Naima Bokarija, Sabira Kanai Faruka Batija, preneo je Rojters.

Uhapšeni džihadisti su učestvovali u više napada na vazduhoplovne baze pakistanske vojske, na jedan civilni aerodrom i policijske stanice, rekao je general pakistanske vojske Asim Badžva.

Neki od uhapšenih, uključujući Bokarija, učestvovali su u planiranju napada na centralni zatvor u Hiderabadu, koji je bio gotovo potpuno osmišljen, a trebalo je da omogući bekstvo nekih zatvorenika.

U tom zatvoru se nalazi Kalid Omar Šeik, koji je 2002. kidnapovao i pogubio novinara "Volstrit džornala" Danijela Perla, a trebalo je da bude oslobođen u akciji koju su planirali džihadisti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: