Veliki požar u Narodnom muzeju u Pragu

U centru Praga na Vaclavskom trgu noćas je izbio veliki požar u staroj zgradi Narodnog muzeja koji je ugašen nakon dva sata. Povređen čuvar muzeja.

Izvor: Beta

Petak, 12.02.2016.

09:33

Veliki požar u Narodnom muzeju u Pragu
Foto: GettyImages

Kako se navodi, na teren su izašle sve raspoložive vatrogasne ekipe češke prestonice uz pomoć specijalnog vatrogasnog helikoptera.

Zbog trovanja isparenjima u bolnicu je prebačen jedan član obezbeđenja te zgrade, a niko drugi nije povređen.

"Goreo je krov na desnom krilu zgrade i potkrovlje. Požar je zahvatio 200 kvadratnih metara. Vatrogasci su ostali da gase požar do jutra", rekla je za list Mlada fronta Dnes portparolka praške Vatrogasne službe Pavlina Adamcova.

Zgrada Narodnog muzeja prazna je zato što se renovira i biće otvorena tek naredne godine.

"Zgrada je bila ispražnjena. Nisu u njoj nikakvi eksponati. To je pomalo sreća u nesreći zato što bismo da se požar desio pre nekoliko godina imali veliki problem. Verovatno je požar izbio zbog građevinskih radova na elektroinstalacijama", rekao je jutros češkom radiju Radiožurnal direktor Muzeja Mihal Lukeš.

Tokom dana biće poznata visina štete, a odgovornost za štete tokom renoviranja ima građevinsko preduzeće koje obavlja radove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: