Putin: Neplanirane provere vojske da se nastave

Praksa neplaniranih provera ruske vojske mora biti nastavljena jer one sistematski podižu borbenu gotovost, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

08:08

Default images
Foto: Tanjug

“Praksa neplaniranih provera naših snaga mora biti nastavljena. Očigledno je da se ta praksa pokazala kao veoma sistematski način da se podiže borbena gotovost vojske i mornarice i učvršćuju veze između različitih jedinica”, rekao je on, prenosi Sputnjik.

U ponedeljak je počela neplanirana provera ruske vojske u kojoj učestvuje 8.500 ljudi, 900 jedinica vojne tehnike, 50 brodova i 200 aviona.

Ranije je zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov rekao da ova provera borbene gotovosti ne spada u vojne vežbe koje moraju biti prijavljene evropskim partnerima u skladu sa Bečkim dokumentom iz 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: